Inge werkt sinds kort op de afdeling facturatie. De sfeer is goed, ze heeft leuke collega's, maar de werkdruk is hoog. Ze moet behoorlijk doorpezen en haalt ongeveer 50% van haar takenpakket. Ze vertelde mij dat ze de druk niet aan kon. Ze probeerde te voldoen aan de gestelde eisen, maar dat maakte haar alleen maar nerveuzer. 's Nachts bleef ze doormalen en overdag kreeg ze medicijnen om rustig te blijven. Ze ging maar door en uiteindelijk werd ze ziek. Ze zit thuis met een burnout.

Ze vroeg zich af of het haar eigen schuld was. Daar gaat het alleen niet om. De vraag is veel meer hoe dit voorkomen had kunnen worden. Ze had al een paar keer aangegeven aan haar leidinggevende dat ze niet meer dan 50% van haar takenpakket haalde. Het glas was voor haar half vol. Haar leidinggevende probeerde haar te stimuleren het toch te proberen en keek naar een half leeg glas. En nu is het glas helemaal leeg, want Inge zit thuis en doet de komende maanden niets meer.

Inge probeerde te voldoen aan de gestelde eisen, terwijl ze die niet haalde. Omdat de anderen het wel haalden, wilde zij dat ook kunnen. Dat gaf haar te veel druk en daardoor werd het elastiekje opgerekt ... totdat de rek eruit was. Ze is verder gegaan met buffelen totdat het niet meer ging. Ze had er ook voor kunnen kiezen om te accepteren wat voor haar haalbaar bleek te zijn. En wanneer dat niet voldoende zou zijn, wil dat nog niet zeggen dat zij niet deugt of niet waardevol is. Wel dat ze minder werk verzet en daar moet een goede reden voor zijn.

Hoe was het gegaan wanneer ze met haar leidinggevende op zoek was gegaan wat haar collega's anders doen? Ze werkte er nog maar pas. Ze kende de kneepjes van het vak nog niet, die anderen wel weten. Het zou ook zomaar kunnen dat dit werk niet geschikt is voor haar. Meestal denken we dat wij geschikt moeten zijn voor het werk, maar je kunt het ook van de andere kant bekijken. Waarom zou je jezelf anders voordoen dan je bent?

terug

 

 

Klik hier voor meer informatie over Reno Consultancy.